donderdag 23 oktober 2008

Koffiiii - deel 1


Amerikanen zijn dol op koffie. In Manhattan vind je op iedere straathoek een Starbucks. Vraag je daar een Small Coffee, dan krijg je een beker die twee keer zo groot is als een koffietje uit een standaard Belgische koffiemachine. En 't is echt lekkere, straffe koffie: mmm!
Ook superleuk: in supermarkten staat er bij de koffierayon een koffiemolen om je koffieboontjes zelf te malen. In het begin hadden we compleet niet door hoe we dat moesten aanpakken. We vonden nergens lege zakjes om dat koffiegruis in te doen en waar stonden dan de bonen? Nu weten we dat de koffiepakjes hier niet vacuum verpakt zijn, zoals bij ons, maar met een sluiting die je makkelijk open en dicht kan doen. Je neemt dus een pakje koffiebonen uit het rek, doet het open in de winkel, giet het hele zootje in de molen en vangt het gruis weer op in hetzelfde pakje.
Er zijn superveel soorten en smaken om uit te kiezen. De eerste koffie die we probeerden was 'Cinnamon Hazelnut'. Deze koffie had een zoetig smaakje en kon ons niet direct bekoren. Op dus naar de volgende!

Wordt vervolgd.

2 opmerkingen:

 1. In betere tijden (lees: vroeger) stond er ook steeds een koffie-maal masjien in de delhaizes, maar wegens het gebrek aan gebruik ervan hebben ze die verwijderd. In die aan de watersportbaan staat er trouwens nog altijd een.

  Enneuh, nr mijn weten is het erg in zwang om allerlei "syrups" toe te voegen aan je koffie in Amerika land. U weze gewaarschuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Linde?? Koffie??
  Je weet wat er dan gebeurd....
  ocharme Didi

  BeantwoordenVerwijderen