woensdag 22 oktober 2008

Het Vrijheidsbeeld

Een leuke manier om het vrijheidsbeeld te bezichtigen is -zoals elke reisgids beschrijft- de ferry nemen naar Staten Island - één van de vijf stadsdelen van New York City. Deze ferry is de enige verbinding van Manhattan naar het eiland. Staten island is wel via bruggen verbonden met het vasteland, maar dan met Brooklyn en New Jersey.

De gratis ferrydienst van Manhattan naar Staten Island wordt druk gebruikt door pendelaars en toeristen. Het eindstation van onze metro (the J-train) is op wandelafstand van het vertrekpunt. Ideaal is om de ferry te nemen bij zonsondergang, wanneer 'the statue' op z'n fotogeniekst is.

Eens aangekomen op Staten Island (na een klein half uurtje varen), stormen de meeste toeristen linea recta naar de vertrekhal, waar ze onmiddellijk weer op de boot naar Manhattan stappen. Wij hadden het idee om op ons gemak iets te gaan eten op Staten Island en een latere ferry terug te nemen. Staten Island op een zondag na valavond is nu niet bepaald de meest levendige plek en bijna waren we al vertrokken zonder iets te eten, tot we een klein restaurantje ontdekten. Er hing een beetje een vreemde sfeer (het GEC was niet ver weg), maar de menukaart zag er veelbelovend uit en de dienster was zeer vriendelijk. Het eten was supervers en echt lekker, zonder rare Amerikaanse toevoegsels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten