dinsdag 28 oktober 2008

Halloween


Op vrijdag 31 oktober vieren ze hier met z'n allen Halloween. Begin oktober al werden de tuintjes van onze buren opgetuigd met de meest vreemdsoortige objecten. Van grafzerken tot opblaasbare griezelfiguren en plastic pompoenlantaarntjes. We hebben dus al goed kunnen lachen.
Heel die Halloween doet me eigenlijk vooral aan carnaval denken. Er worden helemaal niet alleen griezelkostuums verkocht, maar ook allerlei standaard carnavalskostuums en maskers van populaire politici (Sarah Palin, John McCain en Barack Obama zijn natuurlijk topfavoriet).
Op Halloween zelf is er de New York's Village Halloween Parade. Dit jaar is het de 35ste en het thema is 'Ghost'. We zijn benieuwd!

Aanvulling nà: eigenlijk kwam het erop neer dat heel Manhattan een parade vormde. Er was gigantisch veel volk op straat en ie-de-reen was verkleed. Schitterend om te zien: dikke sneeuwwitjes, robots, Power Rangers, Skoobydoo, marriachi's, Palins, koks, cowboys, vikings, hoeren, koeien, appels, wolven, kunstwerken, schilders, roodkapjes, pinokkio's, monsters, en zo kan ik nog een tijdje doorgaan. Eén gast had een kartonnen doos rond zichzelf geknutseld met het etiket: From: God, To: women. 't Was dus een knettergek geheel. Jammer genoeg weigerde ons fototoestelletje deze nachtelijke taferelen vast te leggen door ofwel te overbelichten ofwel te lang te 'sluiteren'. Geen fancy foto's dus van deze happening, maar hier zijn er een heleboel te doorbladeren.

1 opmerking:

  1. En? Hoe gaan jullie Halloween vieren? Linde heb je jezelf al in een Sarah Palin pakje gemurmd? En didi in Barack?

    Tis echt leuk jullie site !!

    Liefs,
    An en Maarten

    BeantwoordenVerwijderen