dinsdag 27 januari 2009

De NYPD, uw vriend...


Eerder al had ik eens tussen de lijnen mijn beklag gedaan over het feit dat je hier niet mag drinken op straat, met als gevolg dat er hier nergens dreupelkotjes of iets dergelijks te vinden zijn. Het is ons na al die maanden ook opgevallen dat er hier VANALLES niet mag. Overal hangen er regeltjes: Absoluut niet met de bal spelen (aan een appartementsblok in de buurt), Geen alcoholische dranken (aan de ingang van een natuurdomein annex camping-met-barbecueplekjes), Geen fietsers of skaters (op een megabreed voetpad op een dijk aan het water). Soms is het zelfs echt moraliserend: Laat uw kinderen niet alleen thuis (in de cinema). Toen ik verbijsterd met mijn vinger naar die regel wees, waarschuwde Diederik mij voor de volgende regel: Raak dit bordje niet aan! (djeezes). Bij vele regeltjes staat er dan ook nog eens in grote letters bij IT'S THE LAW! Een andere wet hier is dat je geen alcohol mag drinken voor je 21ste, maar dat betekent meteen ook dat je nauwelijks ergens binnen mag waar alcohol geschonken wordt. Neem nu de Bowling, daar moet je je identiteitsbewijs tonen en ben je onder de 21 jaar, dan wordt de toegang je ontzegd. Ook in alle leuke cafeetjes waar we uitgaan, moeten we onze identiteitskaart tonen.

Met onze bezoekers belandden we in het dansplekje (of noem het Da Club) genaamd 'Fat Baby'. De sfeer zat er goed in, de drankjes waren lekker en de muziek zeer dansbaar. Plots spotte ik een gast met NYPD op zijn jasje. Diederik dacht eerst dat het om een idioot ging die zo'n fake-politie T-shirt aan had, maar het bleek een echte cop met een piellamp... En in de andere hoek van de dansvloer stonden er nog twee. Meteen was de helft van de dansvloer leeg. New Yorkers feesten blijkbaar liever niet in het gezelschap van flikken.
Een van onze vriendjes vroeg verschillende keren tevergeefs aan een 'officer' wat er aan de hand was, maar blijkbaar dient de politie hier niet om uitleg te verschaffen. Bij de derde poging blafte de politie dat hij moest opkrassen en waar hij eigenlijk vandaan kwam (zo'n land waar je de politie zomaar begint aan te spreken of wa?).Wij keken nog even de kat uit de boom, maar toen de muziek werd stilgelegd en iedereen verzocht werd het pand te verlaten, trapten ook wij het verontwaardigd af. Het barpersoneel zag meteen een deel van hun verdiensten de mist in gaan, zij verdienen immers meer aan de fooien dan aan hun officiele loon.

De oorzaak van heel deze heisa was blijkbaar wat dronken passanten van minder dan 21 jaar waarvan de politie veronderstelde dat ze van Fat Baby kwamen en deden ze een 'gewone routinecontrole'. Moeten ze daarvoor nu echt de hele bar leeghalen? Ik dacht dat er in deze stad wel belangrijkere dingen te doen waren voor the police force... The land of the Free, jaja...

2 opmerkingen:

  1. Doet me denken aan Zalm voor Corleone (reisprogramma van Herman Van Molle): op zijn trip door Amerika kwam hij ook om de haverklap flikken tegen die hem wezen op een of ander verbod en hem vervolgens duidelijk maakten dat hij mocht oprotten. 't Is echt een marginaal, omhooggevallen land, de VS. Waarom wil iedereen er naartoe?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat vraag ik me ook soms af... Dit is niet het soort land waar je -ik zeg maar iets- kinderen wil grootbrengen...

    BeantwoordenVerwijderen