dinsdag 27 januari 2009

Bezoek!

Onze eerste lading Belgische bezoekers staat alweer veilig met de voetjes op vaderlandse bodem. We profiteerden van hun aanwezigheid om eens goed de toerist uit te hangen en hebben dus weer allerlei nieuwe stukjes van de stad gezien. Eerlijk: hoe beter ik New York begin te kennen, hoe cooler ik de stad vind.

We bezochten:

- de Brooklyn Bridge (blijft indrukwekkend)
- Central Park (blijft tof)
- Museum of Modern Art (wijs!)
- Whitney museum of American Art (er liep een goeie tentoonstelling van die dradenplooier (Alexander Calder) en een schitterende fotoreeks van William Eggleston)
- The Frick Collection (zo klassiek als kunst maar kan zijn)
- dia:beacon (met supergrote kunstwerken waar je in kan lopen)
- Museum of Natural History (al goesting om er nog eens naartoe te gaan)
- Fifth avenue met Trump Tower, Grand Central Station en The Public Library - en niet te vergeten de Disney Store
- Rockefeller Plaza (net op tijd om de kerstboom een laatste keer te bewonderen) met de Radio City Music Hall (waar we tickets kochten voor de Gipsy Kings om dat gebouw toch eens vanbinnen te kunnen zien tegen een normale prijs) en een superleuke winkel (waar ik schoentjes vond in de solden)
- Times Square (alwaar ze op hun nieuwskrant eerder een vreemde mededeling hadden over ons, Belgen...), en een paar dagen later alweer op dat kruispunt gestaan voor de eedaflegging van Obama, tussen alle fiere New Yorkers: awesome!

De foto's achter de linken zijn niet alleen van mij, maar ook van Isolde en Bie en zijn alvast een voorsmaakje voor toekomstige New York-bezoekers :-)

De bezoekers merkten een aantal dingen op die ons al niet meer opvallen en het eerste wat ze stuk voor stuk aanschaften waren oormutsjes! Ze vonden bijvoorbeeld alles BIG. Natuurlijk de gebouwen in de stad, maar ook onze ijskast, de keukenrol en de pinten op cafe. Wij deden er dan nog een schepje bovenop door in de plaatselijke macro van die giga-zakken chips te kopen en de mensen daarmee te shockeren. Nuja, het IS ook gewoon overdreven :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten