dinsdag 9 december 2008

Canstruction!


Voedselinzamelingen zijn over het algemeen behoorlijk oninspirerend, maar sinds enkele jaren probeert de Society for Design Administration het op een originele manier. Ze dagen artiesten uit om met duizenden blikken in twaalf uren een zo imposant mogelijk kunstwerk op te bouwen. De dag na de opbouw wordt er een winnaar gekozen en worden de kunstwerken tentoongesteld. Na de tentoonstelling worden alle blikken geschonken aan liefdadigheidsorganistaties. Het project, genaamd Canstruction loopt in verschillende steden in Amerika en dus ook in New York. Bedrijven sponsoren het project door blikken te schenken aan de artiesten en ook de bezoekers aan de tentoonstelling mogen blikken doneren. Gisteren was het de laatste dag van Canstruction, dus ik trok naar het Financial Center in het hartje van het Financial District. Het is een gigantisch sjiek gebouw met dure winkels, restaurants, kantoorgebouwen en vergaderzalen. Er liepen heel wat mantelpakjes en kostuums rond. Deze locatie werd ook bewust gekozen zei de man-aan-de-deur. De (rijke) mensen die voorbijwandelen worden nieuwsgierig naar de kunstwerken en worden zich tijdens het bezoek bewust van het doel erachter. Het hele opzet is natuurlijk ook een veel grotere aandachtstrekker dan een doorsnee liefdadigheidsproject.

Op weg naar het financial center ben ik langs Ground Zero gepasseerd, dat eigenlijk niet meer is dan een gigantische bouwput, maar als je natuurlijk weet dat daar de grootste torens van de stad stonden en als je dan terugdenkt aan de beelden van die aanslagen, is het toch wel bijzonder om daar te staan. Na de tentoonstelling ben ik de financiële wijk eens doorgestruind en tenslotte in Battery Park beland. Overal heb ik kiekjes genomen.

Ik kan jullie intussen ook vertellen dat het hier steenkoud geworden is en dat het kwik nauwelijks nog boven de nul graden uitkomt de laatste week. Een nieuwe trend (ik weet niet of die al naar België overgewaaid is) zijn de oormutsjes. Ik heb ze nog niet, maar ze zijn wel grappig en lijken me ook wel handig... O, jee, straks heb ik ze ook... hihi.

4 opmerkingen:

 1. Bereid je maar voor op het ergste wat betreft de koude. Twee jaar geleden vroor het op pasen nog altijd! En normaal zal het kwik nog zakken tot -10/-15, want december is niet de koudste maand. Maar je went er wel aan...
  Dus: kopen die oormustjes zou ik zeggen :o)...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeezes, gelukkig ligt Toronto nog ietsiepietsie Noordelijker... Maar eigenlijk vind ik die kou niet zo erg, zolang de lucht blauw is en de zon schijnt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die oormutsjes zie ik ook wel zitten, voor 's morgens op m'n fietsje. Maar dat zou misschien wel een beetje belachelijk overkomen hier op het platteland.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Linde Ik heb zo een oortjes :)
  en denkt nu niet o nee hé

  BeantwoordenVerwijderen